Metal Destekli Klasik Porselen

Aşırı kayba uğramış yada estetiği bozulmuş dişleri düzeltmek için yapılan uygulamadır. Klasik porselen kaplama kıymetli metal bir alt yapı üzerine (krom nikel, nikelsiz metal, altın, titanyum, altın paladyum v.s.) porselenin fırınlanması ile yapılır. Günümüzde döküm yoluyla elde edilen metal alt yapılara milling denilen frezeleme yöntemiyle elde edilen altyapılarda eklenmiştir. Bu sistemde istenilen metal bilgisayar ve robot aracılığıyla freze yöntemiyle çok hassas şekillendirilir. Dolayısıyla dökümdeki hatalar ve hacimsel deformasyonlar tamamen kalkmaktadır. Kaplama dişe sıfır oturduğu içinde alttaki dişin ömrü uzar. Milling sistemdeki metal döküm metale göre daha ince işlendiği için preparasyonda diş daha az doku kaybına uğrar.

Kullanım Alanı:

1- Çeşitli nedenlerle aşınmış yada çürümüş doku kaybı fazla dişlerde estetiği geri kazandırmak,
2- Diş çekimi yada çeşitli nedenlerle diş kaybı sonucu eksik dişi tamamlamak amacıyla boşluğun yanındaki dişleri ayak olarak kullanıp köprü kron kaplamalarda uygulanmaktadır.

Uygulama Şekli:

Diş yüzeyi frezlerle ufaltılıp hazırlandıktan sonra ölçü alınır teknisyene yollanır 2. seansta hazırlanan metal alt yapının provası tamamlanır 3. seansta porselen kaplanan metaller prova edilp 4. seansta dişler yapıştırılır. Özellikle uzun köprü uygulamalarında,ve arka gurup dişlerde halen klasik porselen kullanılmaktadır.