Şekil bozukluğu olmayan sağlıklı dişlerde sadece renk problemi olduğunda yapılan en basit ve temel tedavi diş beyazlatmasıdır. Dışarıdan olan renklenmenin haricinde dişin ana rengindeki koyuluğu da en az 2 ton açmak mümkündür. Ucuz, pratik ve kısa zaman alan bir tedavidir.
Dişlerde istenmeyen lekeler neden oluşur?
Bunun bir çok sebebi olabilir. En yaygın olanları; dişlerin kendi ana renginin doğuştan koyu olması, yaşlılık, dişleri boyayan maddelerin (kahve, çay, kola, sigara vb.) tüketimi, travmalar, eski protezler, kaplamalar, dolgulardır. Dişlerin oluşumu boyunca kullanılan antibiyotik (tetracycline) veya aşırı florit tüketimi de dişlerde renklenmelere yol açabilir. Bu durum dişin yapısından ileri gelebileceği gibi dış etkenlerin boyaması ile(sigara, aşırı çay tüketimi vb.), gelişim çağında alınan belli bir doz üzeri antibiyotik kullanımı ya da florür nedeni ile, yaşlılıkla, dişe gelen bir darbe nedeni ile de olabilir.
Bleaching (Diş Beyazlatma) işlemi nedir ve nasıl yapılır?
Bu işlem hakkında uzman olan bir hekim tarafından, Dişetleri koruyucuyla kaplandıktan sonra beyazlatıcı ilaç diş üzerine yerleştirilir. İlgili dişin üzerine beyaz renkli ışık kaynağı belli bir süre tutulur. 20 şer dakikadan en az 3 seansta genellikle istenen sonuç elde edilir. Piyasada satılan tv, lerde tanıtımı yapılan ilaçlardan farklıdır ve etkinliği yüksektir.
Uygulama süresi ne kadardır?
Genelde, ilk uygulamada dişlerde beyazlama başlar. Ancak, ideal görüntüye ulaşmak için, uygulamanın 3 seans (en az 3 gün) devam etmesi gerekir.
Bleaching (Beyazlatma) işlemi kimlere uygulanabilir?
Herkese uygulanabilir Ancak, tedavinin etkili olamayacağı nadir bazı durumlar vardır. Bu ilk muayenede tespit edilebilinen bir durumdur.
Güvenli midir?
Evet! Yapılan araştırmalara göre, dişlerin beyazlatılması dişhekiminizin gözetimi altında profesyonelce yapılırsa son derece etkin ve güvenlidir. Dişler ve dişetleri hiçbir şekilde zarar görmez.
Dişler beyazladıktan sonra eski haline döner mi?
Dişler her zaman için eskisinden daha beyaz olacaktır. Ancak, hastaların alışkanlık ve ağız bakımına bağlı olarak 2 yıl sonra tek seanslık pekiştirme tedavisi gerekebilir.